Australië is een land waar Engels gesproken wordt. Het is een groot land met alleen aan de kust steden waar de grote samenleving te vinden is. Sydney is qua omvang de grootste en is één van de oudste steden van Australië. Sydney staat allereerst bekend voor het Opera House. Het Opera House staat met het operahuis in Wenen in de lijst van grootste operahuizen ter wereld. Dit zijn de beroemdste dingen die je in Sydney kan doen.

Surfing in de golven van Sydney

Je kent wellicht het gerucht dat Australiërs bekend zijn voor het surfen, vooral de jongens. Begrijpelijk ook want de golven zijn best wel hoog bij de stranden in Australië. Er zijn een aantal stranden waar je lessen kan volgen en eventueel je eigen instructie licentie kan krijgen. Coogee Bay is een veelbezocht strand evenals Bate Bay, iets verder zuidelijk. De stranden Maroubra en Bondi zijn ook goede alternatieven als de andere twee stranden vol zijn met zonnebaders. Je kan ook andere watersporten doen natuurlijk, surfen is niet verplicht in Sydney. Het aanbod van surfscholen is rijk en daarom is het aan te raden om een proeflesje te volgen. Dan kan jij zeggen tegen mensen thuis dat je de hoge golven van Sydney hebt aangepakt.

Nederlanders voelen zich thuis op de fiets

De steden en het platteland in Australië vragen om enkele fietsroutes. Het is een topic geweest in de lokale politiek maar recentelijk zijn er veel meer fietspaden aangelegd waardoor fietsen aantrekkelijker is dan het was. Voor een meerdaagse fietsroute kan je overwegen om naar of van de hoofdstad Canberra te fietsen. Deze kleine 300 kilometer is met een redelijk tempo te fietsen binnen een week. Pas wel op wanneer je de openbare wegen op gaat want al het verkeer in Australië rijdt aan de linkerkant, net als in Engeland.

Wandelroutes naar keuze in het Blue Mountains National Park

Het Blue Mountains National Park is een beschermd nationaal park waar je ongetwijfeld wilde kangoeroes kan spotten. Het ligt vlak achter Sydney dus het kan tijdens het hoogseizoen druk zijn. Het park is een ideaal gebied om te gaan backpacken met de vele campingplaatsen die eromheen liggen. Dat gezegd hebbende, je kan op diverse plekken in het park terecht voor klim of boulder sessies. Er zijn ook een aantal grotten die je kan ontdekken zoals de prachtige Jenolan Caves verder zuidwestelijk.