Het is compleet jouw beslissing waar je wil in de eerste week beginnen wil met je stedentocht. Noordelijk of zuidelijk is persoonlijke voorkeur. Allereerst heb je Nagasaki, de stad die getroffen is door de atoombom Fat Man aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hier ligt het Nagasaki Atomic Bomb Museum wat zeker een bezoekje waard is. Ben je enthousiaster voor een evenement, overweeg dan het Kunchi-festival in oktober. Hiroshima is de stad die getroffen is door de atoombom Little Boy. In Hiroshima is ook een Atomic Bomb Park, iets anders dan in Nagasaki. Het is begrijpelijk als twee musea achter elkaar wat somber is. In het park staat een vredesmonument ter nagedachtenis van de atoom slachtoffers. Daarna ga je naar Osaka, op Tokio na de grootste stad van Japan. Deze stad is cruciaal voor de Japanse handel dankzij de uitgebreide haven. Als culturele bezienswaardigheid, Kasteel Osaka is een historisch monument uit 1597. Verder zijn in Osaka veel love hotels.

Opties voor de tweede week

Nagoya is vier na grootste stad van Japan. Het attractiepark genaamd Legoland is een aanrader. Een alternatief hierop is het Higashiyama Zoo and Botanical Garden. Tokio is de volgende bestemming en tevens de hoofdstad van Japan. Hier zou je een paar dagen blijven om zoveel mogelijk van de stad mee te maken. Je moet sowieso het Imperial Palace bezoeken. Dit was de plek waar de keizer verbleef. Ook is in Tokio veel anders te doen zoals de beroemde Tsukiji Fish Market of Mario Karten. Sendai is de grootste stad van Japan in het noordoosten en heeft een regelrechte treinverbinding naar het eiland van Hokkaido. Hier bevindt zich het Umino-Mori Aquarium, een leuke tussenstopse bezigheid.

Het beste voor allerlaatst

Uiteindelijk neem je de hogesnelheidstrein naar Sapporo, de hoofdstad van het meest noordelijke Japanse eiland genaamd Hokkaido. In Sapporo is een biermuseum die wel interessant is evenals het Tsudome waar jaarlijks een sneeuwfestival georganiseerd wordt met sculpturen en poppen. Vanuit Sapporo kun je een goedkope vlucht terugpakken naar Tokio. In Tokio kan je vervolgens een grotere luchtvaartmaatschappij bereiken die je terug naar Europa kan brengen. Als je tijd over hebt kan je in principe naar Okinawa gaan, het eiland ten zuiden van het Japanse eiland die iedereen kent. Okinawa is een losstaand eiland welke alleen per boot of vliegtuig te bereiken is. Okinawa staat bekend voor de zomerbestemming voor ook meeste Japanners omdat het verder zuidelijk gelegen is. Het klimaat is tropisch en de stranden zijn gevuld met fijn goud zand.