Egypte is een enorm mooie vakantiebestemming. Je kan er uitstekend snorkelen en duiken. Gedurende het hele jaar komt de temperatuur amper onder de nul. De hoofdstad van Egypte Caïro is een parel van een stad. Egypte haalt veel van zijn jaarlijks BNP uit toerisme. Dit is met name te danken aan het klimaat maar ook dankzij de rijke historie die het land belichaamt. De cultuur van Egypte gaat zo’n zesduizend jaar terug. Het Oude Egypte was een van de eerste beschavingen ter wereld en reizigers rondom de hele wereld komen langs om een blik te werpen in het verleden van Egypte. In dit artikel gaan we nog veel meer vertellen over dit prachtige land in Afrika.

Kopje onder in de Rode Zee

Er zijn een paar theorieën over de oorsprong van de naam “Rode Zee”. Eén is dat er soms grote aantallen rode blauwwieren rondzwemmen die het water een rode schijn geven. Toch is het vanzelfsprekend dat er veel mooie duiklocaties zijn in de Rode Zee. Dit is één van de aantrekkingspunten van Egypte als vakantieland. De Rode Zee staat bekend om de kleurrijke koraalriffen die uitstrekken van Egyptische kusten tot aan de kust van Soedan. In de zee kan je bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen, een cruise op gaan of met de zeilboot gaan varen. 

Waarom landinwaarts op ontdekking

De kust is natuurlijk een enorme fijne plek om te zijn. Maar er zijn tal andere bezigheden in het land zelf die het als vakantieland aantrekkelijk maken. Denk hierbij aan de Vallei der Koningen of de Piramiden van Gizeh. Deze kan je gemakkelijk snel bereiken met een ATV quad of op de rug van een paard of kameel. Caïro is de hoofdstad zoals eerder gezegd.In de hoofdstad kan je veel typisch Egyptisch eten krijgen in de restaurants en barretjes zoals gevulde aubergines met gehakt en gegrilde duiven.

Voor de sportievelingen is er ook veel te doen in Egypte

Als je in Egypte op vakantie gaat dan hoef je niet gelijk achterover te leunen en een week lang in de zon liggen. Voor sommigen is dit de ideale vakantiebestemming waarbij je zon, zee en zand hebt. Anderen zijn meer geneigd om in beweging te blijven ongeacht de temperatuur. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de vele mogelijkheden om een begeleide tour te doen door de woestijnen zoals de Oasis White Desert of de Sinai Desert. In de Sahara woestijn zijn plekken om te kamperen onder een schitterende sterrenhemel.